Nakon izraelskog napada: Ubijen viši komadant Hezbolaha

U znak odmazde za Abdalahovo ubistvo, Hezbolah je ispalio najveći broj dronova i raketa.

03.07.2024. 16:55
  • Podijeli:
Tan2024-02-0817093212_9 hezbolah AP PhotoHadi Mizban-65cde4cdb8466.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Viši komandant libanske oružane grupe Hezbolah, Abu Ali Naser, ubijen je danas u izraelskom napadu u blizini grada Tira na jugu Libana.

Kako su dva izvora rekli za Rojters, Ali Naser je odgovoran za dio operacija Hezbolaha duž granice, gdje je grupa od oktobra razmjenjivala vatru sa izraelskom vojskom.

Oni su naveli da je Ali Naser bio istog ranga i značaja za grupu kao Taleb Abdalah, koji je ubijen u izraelskom napadu u junu i bio je najviši komandant Hezbolaha kojeg je izraelska vojska ubila u posljednjih osam mjeseci.

U znak odmazde za Abdalahovo ubistvo, Hezbolah je ispalio najveći broj dronova i raketa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()