Na premijera Slovačke navodno je pucao 71-godišnji književnik

Ljevičar Juraj C.

15.05.2024. 18:26
  • Podijeli:
atentator fico reuters-6644d374e423f.webp Foto: Reuters

Oružani napad na premijera Slovačke Roberta Fica izvršio je, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolažu mediji, 71-godišnji književnik Juraj C.

On je, kako javlja Pravda, ranije radio u privatnoj službi osiguranja, a u medijima se pojavio 2016. godine nakon incidenta u kojem ga je pretukao muškarac, koji je bio pod dejstvom narkotika.

Bitno je naglasiti da policija još nije potvrdila ni demantovala ovu informaciju.

Navodni napadač rođen je 1953. godine i već dugi niz godina živi u Levicama. Prema javno dostupnim informacijama, jedan je od osnivača ljevičarskog književnog kluba Duga, u kojem je aktivan od 2005. godine.

On je prije osam godina na internetu objavio da prikuplja potpise za osnivanje političke stranke protiv nasilja, kada je rekao: "Nasilje je često reakcija ljudi, kao oblik izražavanja prostog nezadovoljstva stanjem stvari. Budimo nezadovoljni, ali ne nasilni".

U saopćenju za javnost iz Ficovog kabineta su naveli kako je na slovačkog premijera ispaljeno više metaka i da se nalazi u životnoj opasnost. On je navodno već dugo u operacionoj sali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()