Na društvenim mrežama se pojavio videozapis trenutka u kojem je pokupan atentat na japanskog premijera

Na videosnimku se može vidjeti kako je prema Kishidi bačena neka vrsta eksplozivne naprave, koju jedan od njegovih članova osiguranja prvo zaustavlja aktovkom, a potom šutira nogom

16.04.2023. 20:00
  • Podijeli:
japanski_pokušaj_srbija.danas 1-643c25b1a11a8.webp Foto: Srbija.danas

Na društvenim mrežama se pojavio videozapis na kojem se može vidjeti trenutak u kojem je pokušan atentat na japanskog premijera Fumia Kishidu tokom njegovog boravka u gradu Wakayama.

Na videosnimku se može vidjeti kako je prema Kishidi bačena neka vrsta eksplozivne naprave, koju jedan od njegovih članova osiguranja prvo zaustavlja aktovkom, a potom šutira nogom.
Nakon toga član obezbjeđenja otvara aktovku, kojom se služi kao štitom kako bi zaštitio premijera i s njim se udaljava na sigurno.

Dramatične scene odigrale su se jučer u gradu Wakayama, gdje je Kishida držao govor podrške predstojećim dopunskim izborima za Predstavnički dom u okrugu Wakayama. U Japanu je inače trenutno u toku i kampanja povodom nacionalnih lokalnih izborima u Japanu.
Muškarac kojie je bavcio eksplozivnu napravu je uhapšen.

Podsjećamo, bivši japanski premijer Shinzo Abe ubijen je u julu prošle godine u gradu Nara tokom predizbornog govora. Na njega je, iz improvizirane sačmarice, pucao Tetsuyo Yamagami.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()