Mučili djevojčicu, gasili joj čik na licu i spalili kosu, zlostavljanje snimali

Snimak mučenja objavili su na internetu

07.04.2023. 11:08
  • Podijeli:
nemacka-njemacka-policija-fotopixabay-641d96e242bcd.webp Foto: Pixabay

U Njemačkoj se dogodio još jedan slučaj nasilja. U gradu Heidenu je grupa mladih u dobi između 12 i 17 godina nekoliko sati mučila 13-godišnjakinju.

Torturu djevojčice snimili su mobitelom, javlja njemački RTL.

Šest osoba se istražuje u vezi s ovim događajem, objavio je istražni državni tužitelj. Kako navodi njemački RTL, u pitanju su dva dječaka i dvije djevojčice.

Oni su djevojčicu nekoliko sati tukli i ponižavali. Navodno su joj ugasili opušak cigarete na licu te joj spalili kosu. Snimak mučenja objavili su na internetu.

Na snimku skupina mladih djevojčicu udara po nosu, posipaju pepeo po njoj i polijevaju je pićem po glavi. Djevojčica je tokom napada plakala, molila ih da prestanu i bila u panici.

Njemački mediji pišu da još nije poznato hoće li biti podignute optužnice protiv osumnjičenih. Granica krivične odgovornosti u Njemačkoj je 14 godina.

Nedavno je slučaj ubistva 12-godišnje djevojčice Luise u Njemačkoj, koje su počinile njezine vršnjakinje, potresao njemačku javnost.

Od smrti Luise u Njemačkoj se raspravlja o tome bi li trebalo spustiti dobnu granicu krivične odgovornosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()