Misteriozni objekat "isplivao" na plažu u Australiji

Predmet se tretira kao opasan, a policija je pozvala ljude da mu se ne približavaju

17.07.2023. 16:45
  • Podijeli:
objekat_Australija_foto_TW-64b5456c4ce2c.webp Foto: Twitter/@10NewsFirstPER

Ogromni metalni predmet pronašli su mještani na plaži Green Head, oko 250 kilometara sjeverno od Perta.

Predmet se tretira kao opasan, a policija je pozvala ljude da mu se ne približavaju.

"Želimo uvjeriti zajednicu da smo aktivno uključeni u saradnju s raznim državnim i federalnim agencijama kako bismo utvrdili porijeklo i prirodu predmeta", saopštila je policija.

Stanovnici kažu da je predmet širok 2.5 metara i dug između 2.5 i 3 metra, objavila je australijska javna televizija.

Stručnjak za vazduhoplovstvo Džefri Tomas rekao je da je predmet vjerovatno rezervoar goriva iz rakete koja je pala u Indijski okean tokom posljednjih godinu dana.

Australijska svemirska agencija rekla je da je moguće da je divovski cilindar mogao pasti sa "strane svemirske rakete" te će se povezati s drugim međunarodnim agencijama.

Iako je bilo nekih nagađanja da je cilindar možda bio dio MH370 - aviona koji je 2014. nestao kod zapadne australijske obale s 239 putnika - Tomas je rekao da "nema šanse".

"To nije nikakav dio Boeinga 777, a činjenica je da je MH370 izgubljen prije devet i po godina, tako da bi se vidjelo mnogo više istrošenosti na ostacima", rekao je.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()