Ministarstvo zdravstva Gaze: 600 djece zarobljeno ispod ruševina

Oko 600 djece ostalo je pod ruševinama izraelskih zračnih napada, od ukupno 1300 ljudi, rekao je glasnogovornik Ashraf al Qudra

19.10.2023. 15:00
  • Podijeli:
gaza palestina reuters-652ed865badc6.webp Foto: Reuters

Od 3478 ubijenih Palestinaca i 12065 povrijeđenih, 70 posto su djeca, žene i starci, priopćilo je ministarstvo zdravstva Gaze.

Oko 600 djece ostalo je pod ruševinama izraelskih zračnih napada, od ukupno 1300 ljudi, rekao je glasnogovornik Ashraf al Qudra.

"Ministarstvo vjeruje da među ruševinama ima preživjelih, ali je proces dolaska do njih ozbiljno otežan zbog stalnih zračnih napada i slabog kapaciteta", rekao je.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()