Ministar finansija upozorio: Rusija će odogovoriti na nelegalnu upotrebu imovine

Zvaničnici zapadnih država najavili su mogućnosti korištenja profita od zamrznute ruske državne imovine za pružanje pomoći Ukrajini.

25.05.2024. 16:12
  • Podijeli:
rusija, ruska zastava, privreda, ruska ekonomija - profimedia-65eee3d717a6c.webp Foto: Profimedia

Rusija će uzvratiti odgovarajućim mjerama u slučaju da zapadne zemlje nelegalno iskoriste njenu imovinu, rekao je ministar finansija Anton Siluanov.

“Uvijek se činilo da je imovina drugih zemalja, uključujući zlatne i devizne rezerve centralnih banaka, tabu koji uopšte nije obuhvaćen sankcijama. Ideologija se u međuvremenu promijenila jer nema fundamentalnih osnova, nikakvi pravni temelji nisu funkcionalni za zapadne zemlje”, rekao je on.

Zvaničnici zapadnih država najavili su mogućnosti korištenja profita od zamrznute ruske državne imovine za pružanje pomoći Ukrajini.


Siluanov je rekao da i Rusija ima zamrznuta sredstva na računima tipa C i imovinu na svojoj teritoriji i da će postupiti na sličan način ako Zapad preduzme najavljeni potez, prenio je TASS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()