Meteorolozi izdali upozorenje na toplotni talas

Temperatura u Briselu, gradu poznatom po oblačnom i kišnom vremenu, tokom vikenda je premašila 31 stepen Celzijusa

13.06.2023. 08:38
  • Podijeli:
madrid-toplotni-val3-anadolija.jpg

Belgijski Kraljevski meteorološki institut izdao je u ponedjeljak upozorenje na toplotni talas nakon visokih temperatura koje su zabilježene posljednjih sedmica.

Temperatura u Briselu, gradu poznatom po oblačnom i kišnom vremenu, tokom vikenda je premašila 31 stepen Celzijusa.

U regionu Ardena, poznatom po najvišoj nadmorskoj visini u Belgiji, izmjerena je temperatura u rasponu od 25 do 27 stepeni Celzijusa.

Institut je izdao žuto upozorenje, kojim poziva javnost da poduzmu mjere opreza.

Navodi se da će i nivo zagađenja ozonom biti visok.

Ovaj nivo upozorenja izdat je u cilju informisanja javnosti, kao i zdravstvenih radnika, te njegovatelja, kako bi poduzeli neophodne mjere predostrožnosti.

Očekuje se da će se visoke temperature i suho vrijeme zadržati još najmanje sedmicu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()