Meteorit pao na kuću u Nju Džersiju

Policija je pokrenula istragu, ali zvaničnici vjeruju da meteorit potiče od meteorske kiše

11.05.2023. 22:28
  • Podijeli:
meteorska kiša_foto_profimedia-63b424a93ccf9.webp Foto: Profimedia

Meteorit je pogodio kuću koja se nalazi u Houpvel Taunšipu u Nju Džersiju, ali srećom u ovom "incidentu" niko nije povrijeđen.

Meteorit je probio krov kuće i završio u spavaćoj sobi gdje se odbio i završio na podu, prenose američki mediji.

Policija je pokrenula istragu, ali zvaničnici vjeruju da meteorit potiče od meteorske kiše pod nazivom Eta Akvarids.

Meteorit (Foto: Hopewell Township police department)

Riječ je o godišnjem fenomenu tokom kojeg ostaci poznate Halejeve komete padaju u atmosferu Zemlje, a vrhunac ovog fenomena bio je u subotu i trajaće do 27. maja.

"Dodirnula sam meteorit jer sam pomislila da se radi o običnom kamenu. Bio je jako vruć", izjavila je Suzi Kop čiju je kuću meteorit pogodio i završio u sobi njenog oca.

Meteoriti dostižu visoku temperaturu zbog ogromnog trenja i pritiska koji se javljaju dok padaju kroz Zemljinu atmosferu pri velikim brzinama. Ipak, uglavnom se značajno ohlade kada završe na tlu.

Veličina meteorita koji je pogodio kuću u Nju Džersiju je oko 10-15 centimetara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()