Masakr u Hamburgu: Objavljeno ime i fotografija napadača

U napadu poginulo osam ljudi

10.03.2023. 12:09
  • Podijeli:
Napadac Hamburg_Tanjug AP-640b0fb44386d.webp Foto: Tanjug/AP

Njemački list "Bild" objavio je da napadač u Hamburgu u crkvi Jehovinih svjedoka Filip F. i da je bio radnik poslovnog centra, piše "Dejli mejl".

Prema snimcima sa mjesta napada, napadač star 35 godina otvorio je vatru kroz prozor objekta.

Policija je ranije saopštila da je u napadu poginulo osam ljudi, uključujući napadača.

Prema prilično mutnom snimku, napadač je prišao prozoru i otvorio vatru iz pištolja.

Policija je ranije saopštila da je počinilac pronađen mrtav nakon ulaska policajaca u prostorije. Zvaničnici su rekli da je on djelovao sam.

U trenutku napada žrtve su učestvovale u sastanku proučavanja Biblije u crkvi Jehovinih svjedoka, koji je počeo oko 19.00 časova.

Napad je počeo oko dva sata kasnije, a policija je odgovorila nakon 15 minuta. "Bild" je objavio i fotografiju napadača.

NJemački list objavio je da je Filip F. odrastao u Kemptenu u regionu Algoj, u strogo religioznoj porodici. Nakon što je završio srednju školu, školovao se za bankarskog službenika.

On se nastanio u Hamburgu poslije studija poslovne administracije, nakon što je više puta živio u inostranstvu.

"Bild" dodaje da je napadač na svom sajtu naveo da je "multikulturan" i "samoproklamovani Evropljanin".

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()