Mali avion se srušio na hangar na aerodromu u blizini Varšave

U nesreći ima povrijeđenih

18.07.2023. 09:55
  • Podijeli:
avion_hangar _screenshot 1-64b63e82b871e.webp Foto: Screenshot

Mali avion se srušio na hangar na aerodromu u blizini poljskog glavnog grada Varšave, pri čemu je poginulo pet osoba, uključujući pilota, kažu zvaničnici.

U nesreći ima povrijeđenih. Mediji su prvo javili o osam, a potom o sedam povrijeđenih.

Spasioci kažu da su tri osobe bile u avionu kada se sudario sa hangarom od valovitog gvožđa, navodi AFP.

Navodno se 13 ljudi bilo sklonilo u hangar od nevremena, piše BBC.

Vatrogasna brigada je saopćila da je loše vrijeme vjerovatan uzrok nesreće.

Četiri helikoptera i deset vozila hitne pomoći upućena su na mjesto incidenta u selu Chrcynno. Selo je udaljeno 47 kilometara od Varšave.

Poljski mediji identifikovali su avion koji se srušio kao Cesnu 208. Lokalna vatrogasna služba potvrdila je da se incident dogodio na aerodromu u Chrcynno i objavila je na Facebooku fotografiju na kojoj se vidi kako rep aviona viri iz hangara.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()