Lavina usmrtila pet osoba na alpskom skijalištu u Tirolu

Tirolska policija saopćila je da se smrtonosna nesreća dogodila u alpskom selu St. Anton am Arlberg

05.02.2023. 18:47
  • Podijeli:
mountain-4254821-1920-pixabay-lavina-glecer-.jpg

Najmanje pet osoba poginulo je od posljedica lavina u nekoliko skijališta u austrijskoj pokrajini Tirol, javlja Anadolija.

Tirolska policija saopćila je da se smrtonosna nesreća dogodila u zimovalištu u alpskom selu St. Anton am Arlberg.

U saopćenju se navodi da je život pod lavinom izgubilo troje sportista u dobi od 29, 33 i 34 godine, zatim 59-godišnji vozač i 62-godišnji turista.

Obilne snježne padavine i uzastopne lavine negativno utječu na život u pokrajinama Tirol i Vorarlberg na zapadu Austrije.

Upozorenje na opasnost jučer je podignuto na najviši nivo zbog lavina na 30 tačaka u toj zapadnoaustrijskoj regiji.

Prethodna dva dana u toj regiji su u lavinama živote izgubile još tri osobe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()