Kralja Charlesa gađali jajima

Demonstrant je promašio "metu" i uzivkivao parole o ropstvu

Autor: UNA HR
09.11.2022. 18:25
  • Podijeli:
princ čarls kamila charles reuters.jpg Foto: Reuters

Policija u britanskom gradu Yorku uhapsila muškarca koji je jajima gađao kralja Charlesa. Napadač  je promašio metu i naglas izjavio da su Ujedinjeno Kraljevstvo izgradili robovi.

Charles i supruga kraljica, Camilla, pozdravljali su gradske dužnosnike kada su najmanje četiri jaja prštala oko njega. Monarh nije pogođen i nije se činio uznemiren kad je nakratko pogledao nadolazeće 'projektile'.

Kralj je otpraćen dalje, a demonstrant je oboren na tlo. Moglo se čuti kako viče "ova je zemlja izgrađena na krvi robova" dok ga je policija odvodila.

Dok je drugi demonstrant u gomili držao natpis na koje je pisalo "Nije moj kralj", gledaoci su velikom većinom podržavali Charlesa, skandirajući "Bože, čuvaj kralja" i "sram te bilo" demonstrantu koji je bacao jaja.

Novi britanski kralj krenuo je u šetnju gradom, pozdravljajući svoje podanike prije nego što je otkrio kip svojoj pokojnoj majci, kraljici Elizabeti II., koja je umrla u septembru u dobi od 96 godina, nakon što je vladala 70 godina.

Dok je Elizabetin sprovod prolazio kroz Edinburgh, muškarac je uhapšen jer je nazvao princa Andrewa "bolesnim starcem", misleći na vezu osramoćene kraljevske obitelji s preminulim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()