Kralj Charles i princ William obišli građane koji bi da odaju počast kraljici Elizabeti

Članovi kraljevske porodice rukovali su se i razgovarali s građanima u centru Londona

17.09.2022. 19:20
  • Podijeli:
kralj_charles_građani_anadolija.jpg Foto: Anadolija

Kralj Charles III i princ William u subotu su iznenada posjetili građane koji satima čekaju u redu kako bi posljednji put odali počast kraljici Elizabeti II u Londonu, prenosi Anadolija.

Članovi kraljevske porodice rukovali su se i razgovarali s građanima u centru Londona.

Zahvalili su se prisutnima, od kojih su neki satima čekali u redu po hladnom vremenu. Red se od Wesminsterske palate u kojoj je izložen kovčeg proteže nekoliko kilometara.

Vlada Velike Britanije u subotu je apelovala na građane da ne putuju u London kako bi stali u red pred kovčegom kraljice Elizabete i odali joj počast jer je očekivano vrijeme čekanja u redu najmanje 24 sata.

Britanski monarh s najdužim stažem, kraljica Elizabeta II umrla je 8. septembra u Škotskoj u 97. godini. Kraljica će biti pokopana u ponedjeljak, a sahrana će biti održana u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Posljednjem ispraćaju kraljice prisustvovaće brojni svjetski lideri i članovi kraljevskih porodica.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()