Ko je Hrvatica kojoj je Putin dao državljanstvo? 'U Donjecku pomaže ruskim vojnicima'

Rusi su naveli da ona živi u okupiranom Donjecku i tamo liječi vojnike ranjene na ratištu

12.01.2024. 13:20
  • Podijeli:
Mirela Jakupanec_foto_PrtSc-65a0f76a06426.webp Foto: PrtSc

Vladimir Putin Hrvatici je dao rusko državljanstvo. Njezino ime našlo se, naime, na popisu s još 43 strana državljana za koje Putin smatra da su zaslužili rusko državljanstvo.

Rusi su naveli da ona živi u okupiranom Donjecku i tamo liječi vojnike ranjene na ratištu. Pisalo se da je riječ o liječnici, ali Mirela Jakupanec je, izgleda, medicinska sestra iz Koprivnice.

Naime, koprivnički portal Danica piše da je posljednik godina živjela s majkom u Zagrebu. Pritom se pozivaju na izvor iz Koprivnice koji je otkrio da je radila kao njegovateljica u domovima za starije i nemoćne.

Izvori koprivničkog portala Danica ne znaju odgovor na pitanje kako je Jakupanec na kraju završila u ukrajinskoj okupiranoj regiji Donbas.

Otac Miroslav Jakupanec živio je u Koprivnici, ali je umro prije više godina, i to kao socijalni slučaj. Novinarima iz Koprivnice poznat je po tome što je potkraj 90-ih često u dopisništvu predavao male oglase u kojima je reklamirao agenciju 'Kondor' za posredovanje kod odlazaka u inostranstvo.

"Koliko znam, otišla je u Donbas čim je počela agresija na Ukrajinu i navodno je dobila mnogo ruskih odličja. Prije nekoliko mjeseci boravila je kratko u Koprivnici jer je bila ranjena. Kažu da su je liječili u Beogradu", otkriva izvor.

Govori se kako je njezinu odlasku kumovala Mirelina dobra prijateljica iz Rusije koja joj je često znala pričati o rusko-ukrajinskom sukobu.

Mirela je potom sa strašću prijateljima u Koprivnici prepričavala stavove ruske prijateljice koji su, naravno, bili proruski i žestoko kontra Ukrajine.

"To ju je očito navelo na odluku da ode u Donbas pomagati ruskim ranjenicima", zaključuje sagovornik portala Danica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()