Kevin McCarthy pozvao na istragu o zloupotrebI ovlasti protiv predsjednika Joea Bidena

"Danas upućujem našim kućnim odborima da otvore zvaničnu istragu o opozivu predsjednika Joea Bidena", rekao je predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa

12.09.2023. 19:40
  • Podijeli:
McCarty_anadolija 1-6500a0a475c69.webp Foto: Anadolija

Predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa Kevin McCarthy pozvao je na istragu o zloupotrebI ovlasti protiv predsjednika Joea Bidena, javlja Anadolija.

"Danas upućujem našim kućnim odborima da otvore zvaničnu istragu o opozivu predsjednika Joea Bidena", rekao je McCarthy.

Naveo je da istraga o navodnoj umiješanosti u korupcijske aktivnosti predsjednika SAD-a i njegovog sina Huntera Bidena, diktira potrebu da se pokrene postupak opoziva šefa države.

"Konačno, uprkos ozbiljnim optužbama, čini se da je predsjednikovoj porodici ponuđen poseban tretman od strane Bidenove vlastite administracije", rekao je McCarthy.

Naveo je da ovaj "logičan sljedeći korak" ima za cilj da prikupi sve činjenice i odgovore za američku javnost.

"Američki narod zaslužuje da zna da javne službe nisu na prodaju", dodao je McCarthy.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()