Kanađani potvrdili: Ukrajini šalju 2.300 moćnih raketnih sistema

Moskva je upozorila da će nastavak isporuka oružja Kijevu dovesti do dodatne eskalacije sukoba.

13.06.2024. 13:55
  • Podijeli:
rakete - 7 okt 2023  -profimedia (1)-65d74c62f1d41.webp Foto: Profimedia

Kanada će isporučiti Ukrajini 2.300 raketa koje su predviđene za gađanje meta na kopnu, izjavio je ministar odbrane Bil Bler.

"Kanada će obezbijediti Ukrajini 2.300 kanadskih raketnih sistema `CRV7`", rekao je Bler novinarima uoči sastanka ministara odbrane članica NATO-a u Briselu.

Ranije tokom dana, Bler je izjavio da je Kanada poslala prva četiri oklopna vozila u Kijev od 50 proizvedenih specijalno za Ukrajinu.

Moskva je upozorila da će nastavak isporuka oružja Kijevu dovesti do dodatne eskalacije sukoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()