Kadirov: Jedinica specijalnih čečenskih snaga prebačena u oblast Bahmuta

Ruska paravojna formacija "Vagner" zauzela je Bahmmut krajem maja

10.07.2023. 07:08
  • Podijeli:
kadirov_profimedia-1663923345481.webp Foto: Profimedia

Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat", kojom komanduje zamjenik komandanta Drugog armijskog korpusa Apti Alaudinov, prebačena je u oblast Bahmuta, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

"Komanda specijalne operacije premjestila je jedinicu specijalnih snaga "Ahmat" kojom komanduje Apti Alaudinov u tešku oblast Bahmuta. Ova odluka govori o povjerenju Generalštaba i dokazuje visoku borbenu sposobnost jedinica", napisao je Kadirov na Telegramu, prenio je TAS S.

Ruska paravojna formacija "Vagner" zauzela je Bahmmut krajem maja, poslije 10 mjeseci žestokih borbi sa ukrajinskim snagama, a borci "Vagnera" napustili su taj grad između 25. maja i 1. juna i predali su kontrolu ruskoj vojsci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()