Jordanci učestvovali u obaranju iranskih dronova: "To smo uradili da zaštitimo naše građane"

Obrazložili potez

14.04.2024. 10:46
  • Podijeli:
2024-04-12T220555Z_468235260_RC2557AO1T1I_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS-LEBANON-INTERCEPTION libsn dronovi izrael reuters-661af79804fad.webp Foto: Reuters

Nakon što su učestvovali u obaranju iranskih projektila i bespilotnih letjelica jordanska vlada oglasila se povodom napada Irana te su govorili o razlozima učešća u ovoj akciji.

Kako se navodi u saopćenju Vlade Jordana, borbeni avioni ove zemlje presreli su nekoliko letećih objekata koji su ušli u zračni prostor zemlje.

"To smo uradili kako bismo osigurali sigurnost svojih građana. Pripremili smo protivzračnu odbranu kako bismo presreli sve bespilotne letjelice i projektile koji su ušli u naš zračni prostor", naveli su.

Također, oglasili su se i povodom štete koja je nastala od obaranja raketa i letjelica.

"Nekoliko gelera je palo na više mjesta, ali nisu nanijeli značajnu štetu ili bilo kakve povrede građanima", poručili su iz Vlade Jordana.

Osim Jordana, Izraelu su u obaranju iranskih dronova pomagali borbeni avioni Francuske, Sjedinjenih Američkih Država te Velike Britanije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()