Izraelci tvrde: Otkriveno više od 800 tunelskih otvora u Gazi

Palestinska islamistička grupa saopštila je prije početka rata 7. oktobra da ima stotine kilometara tunela i da ih koristi za kretanje i kao operativne baze

03.12.2023. 16:03
  • Podijeli:
izrael tunel tw-654751821b66c.webp Foto: Twitter/Printscreen/@IDF

Izraelske snage pronašle su 800 otvora koji vode do Hamasove ogromne podzemne mreže tunela i bunkera, a više od polovine je uništeno, saopštila je vojska.

"Tuneli su se nalazili u civilnim područjima, a mnogi su bili u blizini ili unutar civilnih zgrada i objekata, kao što su škole, vrtići, džamije i igrališta", navodi se u saopštenju vojske.

Od oko 800 otkrivenih tunelskih otvora, 500 je uništeno različitim operativnim metodama, uključujući "detonaciju i zatvaranje". Takođe su uništeni kilometri samih tunela, navodi izraelska vojska, prenosi Srna.

Palestinska islamistička grupa saopštila je prije početka rata 7. oktobra da ima stotine kilometara tunela i da ih koristi za kretanje i kao operativne baze.

Zbog toga su tuneli postali glavna meta izraelskih vazdušnih napada prodornom municijom, dok vojni inženjeri koriste robote za mapiranje i eksplodirajući gel koji može da se sipa u prolaze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()