Izrael u januaru srušio 58 palestinskih objekata na Zapadnoj obali

U januaru su zabilježena 1.593 izraelska napada na Palestince na Zapadnoj obali, prema podacima lokalne organizacije

04.02.2024. 15:44
  • Podijeli:
objekti_rušenje_gaza_oizrael_anadolija -65bf9c99479c1.webp Foto: Anadolija

Izraelska vojska je u januaru srušila 58 palestinskih objekata na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je lokalna organizacija u nedjelju, javlja Anadolija.

"Među srušenim objektima su 22 naseljene kuće i 16 poljoprivrednih objekata”, navodi se u saopštenju Komisije za kolonizaciju i otpor zidu.

Rečeno je da se većina rušenja dogodila u gradovima Hebron, Betlehem, Istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu )i Qalqilyi.

Komisija je prijavila 1.593 napada na Palestince u januaru, od kojih su 1.407 izvršile vojne snage, a 186 doseljenici.

Do rasta tenzija širom Zapadne obale došlo je otkako je Izrael pokrenuo smrtonosnu vojnu ofanzivu na Pojas Gaze 7. oktobra u kojoj je ubijeno najmanje 27.365 Palestinaca, uglavnom žena i djece, dok je 66.630 povrijeđenih.

Prema palestinskim podacima izraelska vojska je na Zapadnoj obali od tada ubila 381 Palestinca, ranila 4.400 i pritvorila 6.512 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()