Izrael pokrenuo zračne napade na Liban i Gazu

Mete su im bile lokacije palestinske grupe otpora Hamas u južnom Libanu i Gazi

07.04.2023. 09:37
  • Podijeli:
zracni_napad_Izrael_Gaza_foto_AA (1)-642fc81be8682.webp Foto: AA

Izraelska vojska pokrenula je zračne napade na Liban nekoliko sati nakon što je u petak rano ujutru gađala Pojas Gaze, javlja Anadolija.

Mete su im bile lokacije palestinske grupe otpora Hamas u južnom Libanu i Gazi.

Izraelska vojska je saopćila da neće dozvoliti Hamasu da "dejstvuje iz Libana" i da "državu Liban smatra odgovornom za svaku usmjerenu vatru koja dolazi sa njene teritorije".

U ranim jutarnjim satima u petak, izraelska vojska je izvela napade na dva tunela u Beit Hanounu i Khan Yunisu i dvije fabrike oružja u Gazi kao odgovor na "Hamasovo kršenje sigurnosti".

Reagujući na izraelske zračne napade u Gazi, Hazem Kassem, glasnogovornik Hamasa, rekao je da Izrael "snosi punu odgovornost" za eskalaciju i agresiju na Al-Quds (Jerusalem) i Gazu.

Izraelska vojska je objavila upozorenje na Twitteru u kojem se navodi da se sirene oglašavaju na jugu Izraela. Sirene su se oglasile i u gradu Ashkelonu nakon što su rakete ispaljene iz Pojasa Gaze.

Eskalacija je uslijedila nakon što su izraelske snage dvije noći zaredom upale u kompleks džamije Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu i nasilno udaljile palestinske vjernike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()