Izrael objavio mapu Gaze uz poruku Palestincima: Sklonite se odavde zbog vaše sigurnosti

Stanovnici Pojasa Gaze, stoji u objavi, IDF je nastavio svoju snažnu akciju protiv Hamasa i drugih terorističkih organizacija u Pojasu Gaze

05.12.2023. 07:12
  • Podijeli:
gaza_telekomunikacije_anadolija -656de5b99f70e.webp Foto: Anadolija

Izraelska vojska je objavila mapu na društvenim mrežama u kojoj se palestinskim civilima govori da napuste područja sjeveroistočno od Khan Younisa.

Stanovnici Pojasa Gaze, stoji u objavi, IDF je nastavio svoju snažnu akciju protiv Hamasa i drugih terorističkih organizacija u Pojasu Gaze. Ljubazno vas obavještavamo o sljedećem kako bismo očuvali vašu sigurnost i sigurnost:

"Stanovnicima relevantnih blokova u četvrtima Al-Mahatta, Al-Katiba, Hamad, Al-Satar, Bani Suhaila i Ma'an (blokovi 36, 54-38, 221-219), kako bismo očuvali vašu sigurnost , pozivamo vas da se preselite u poznata skloništa za raseljene u četvrtima Al-Fukhari, Al-Shaboura, Al-Zuhur i Tal Al-Sultan", napisali su.

Podsjetili su, kako kažu, da su objavili "kartu područja (blokova)" koja dijeli teritorij Pojasa Gaze na područja i četvrti koje poznaju.
"U nastojanju da vam pomognemo da u sljedećim fazama rata razumijete izdane upute i po potrebi se pomaknete s tačno definiranih lokacija radi očuvanja vaše sigurnost", dodaje se u objavi.

Za kraj su Palestincima ponudili sredstva komunikacije s njima (IDF-om), kako bi prijavili da li ih Hamas spriječava da se sklone.

"Dragi stanovnici Gaze, ukoliko vas pripadnici Hamasa i dalje u tome sprječavaju, pišite nam putem Telegrama @gaza_saver ili nazovite broj telefona: 0322-341-97250+", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, izraelske kopnene snage nakon aktivnosti na prostoru sjevera Gaze prešle su i na južni dio pojasa, a objavljeni su i snimci koji dokazuju djelovanje na ovom području.

To je prva očigledna potvrda operacije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) južno od Gaze u tekućem ratu između Izraela i Hamasa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()