Izrael: Ako Hezbolah započne rat, Liban ćemo vratiti u "kameno doba"

"Nemojte pogriješiti. Ne želimo rat, ali spremni smo zaštititi naše civile, naše vojnike i naš suverenitet", rekao je Gallant

09.08.2023. 16:05
  • Podijeli:
izrael_protuvtenkovske_anadolija 1-6434069ae2879.webp Foto: Anadolija

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant saopćio je da će "vratiti Liban u kameno doba", ako Hezbolah započne rat.

Ova prijetnja Gallanta dolazi nakon višesedmičnih kontinuiranih sukoba s naoružanom grupom koju podržava Iran na graničnom području između dvije zemlje.

"Nemojte pogriješiti. Ne želimo rat, ali spremni smo zaštititi naše civile, naše vojnike i naš suverenitet", rekao je Gallant u izjavi, dok su njegove primjedbe bile namijenjene Hezbolahu.

Takva se retorika čuje s obje strane od posljednjeg rata između Izraela i Hezbolaha, 2006. godine, ali je postala oštrija nakon bombaškog napada u martu ove godine u Izraelu, za koji je okrivljen Hezbolahov infiltrator.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()