Izgledalo je nemoguće: Požar ugašen kišom iz vještačkog oblaka

Požar u planinskoj šumi u okrugu Anze najvjerovatnije je prouzrokovao udar groma.

16.06.2024. 13:12
  • Podijeli:
kisa anadolija-65f537ead91e4.webp Foto: Anadolija

Požar u sjevernoj kineskoj provinciji Šansi ugašen je danas, poslije višednevnih napora vatrogasaca, uz pomoć vještačke kiše koja je stvorena tehnikom "sijanja oblaka", saopštile su lokalne vlasti.


Vatrogasci su u gašenju naišli na poteškoće zbog strmog terena, visokih temperatura i vjetra, zbog čega su lokalne vlasti u subotu uveče odlučile da sprovedu operaciju "sijanja oblaka" kako bi izazvale kišu, prenosi Sinhua.

U operaciji gašenja požara, koji je izbio u srijedu, učestvovalo je više od 2.200 vatrogasaca sa tehnikom, saopštio je štab za vanredne situacije grada Linfen.

Požar u planinskoj šumi u okrugu Anze najvjerovatnije je prouzrokovao udar groma.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()