Iz Berlina o sukobu u Izraelu: Protiv okupacije pojasa Gaze

Izraelski ministar odbrane Joav Galant objavio je prijedloge za buduću upravu u Gazi, poslije završetka rata između Izraela i Hamasa

05.01.2024. 14:40
  • Podijeli:
nemacka-berlin-rajhstag-zastava-fotopixabay.jpg

Njemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je da se postojanje i zaštita Izraela ne mogu dovesti u pitanje, ali je pozvala na više humanitarnih pauza u sukobu i rekla da poslije toga ne bi trebalo da bude okupacije Pojasa Gaze.

Ona je u obraćanju novinarima sa ministrom spoljnih poslova Luksemburga Gzavijeom Betelom upozorila na rizik od širenja sukoba u regionu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant objavio je prijedloge za buduću upravu u Gazi, poslije završetka rata između Izraela i Hamasa.

On je rekao da će postojati ograničena palestinska vlast na toj teritoriji. Hamas više ne bi kontrolisao Gazu, a Izrael bi zadržao ukupnu bezbjednosnu kontrolu.

Prema Galantovom planu, multinacionalne snage bi preuzele odgovornost za obnovu teritorije nakon velikog razaranja u izraelskom bombardovanju.

Susjedni Egipat bi, takođe, imao neodređenu ulogu u okviru plana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()