Išli iz Hrvatske u Berlin: Policija intervenirala jer je porodica u autu vozila jagnje

Za malu životinju bio je postavljen i improvizirajući krevet od kutije, s dekicom i malo sijena

19.08.2023. 15:00
  • Podijeli:
janje_auto_Hrvatska_foto_POLIZEI SALZBURG Cropped-64e09ca016564.webp Foto: POLIZEI SALZBURG

Salzburškoj policiji slučajni prolaznici dojavili su da se u ulici Schwarzstrasse u automobilu nalazi mlado jagnje koje glasno bleji.

Policijski službenici koji su intervenirali odmah po dojavi utvrdili su da se na stražnjem sjedištu automobila njemačkih registarskih oznaka, s malo otvorenim prozorom, nalazi mlado jagnje. Za malu životinju bio je postavljen i improvizirajući krevet od kutije, s dekicom i malo sijena.

Navodno je vlasnik vozila nadzor i brigu povjerio konobarici obližnjeg ugostiteljskog objekta. Ona je pazila na životinju dok je vlasnik bio u posjeti lutkarskom kazalištu. Policijski službenici su potom obavijestili vlasnika vozila i utvrdili činjenično stanje.

Doznali su da je 49-godišnji Nijemac u Hrvatskoj dobio jagnje koje je ovca odbacila 7. jula te ga je, zbog ljubavi porodice prema životinjama, želio ponijeti kući nakon posjete Salzburgu i nastaviti ga uzgajati tamo na svojoj farmi. Tokom transporta životinja je uvijek sjedila u sredini između djece i ona su je držala, piše kroativ.at.

Službeni veterinar koji je obaviješten, zajedno s državnim veterinarom, uputio je na nepoštivanje propisa o prijevozu životinja i karanteni, zbog čega je jagnje "Chili" naknadno predano organizaciji za dobrobit životinja na potrebne veterinarske preglede i četiri sedmice karantena. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova porodica moći preuzeti "Chili" od organizacije za dobrobit životinja i profesionalno ga prevesti u Berlin nakon što dobiju rezultate testova i nakon što istekne karantena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()