Iranski predsjednik upozorio Saudijsku Arabiju da ne sklapa mir s Izraelom

Da li će doći ponovo do prekida odnosa na relaciji Teheran-Riyad

21.09.2023. 11:28
  • Podijeli:
Ebrahim Raisi reuters-650bff2360800.webp Foto: Reuters

Na konferenciji za novinare u New Yorku nakon zasjedanje Generalne skupštine UN-a, iranski predsjednik Ebrahim Raisi rekao je za Sky News da bi dogovor Izraela i Saudijske Arabije bio "zabadanje noža u leđa palestinskom narodu i njegovom otporu".

"Pod nikakvim okolnostima regionalne zemlje nisu voljne da islamske zemlje napuste sveti princip borbe za palestinski narod jer oslobađanje svetog grada Jeruzalema leži u srcu vjerovanja svih muslimana.", rekao je Raisi.

Govoreći o odnosima Irana i Saudijske Arabije Raisi je rekao da se nada da se taj odnos može dalje proširiti. Ali, on je nagovijestio da bi to moglo biti ugroženo ako Saudijci poboljšaju odnose s Izraelom.

Prestolonasljednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman rekao je da je sporazum kraljevine i Izraela svaki dan sve bliže. Na sastanku s američkim predsjednikom Joeom Bidenom u New Yorku, izraelski premijer je rekao da se mirovni sporazum može sklopiti uz pravu američku podršku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()