Iranski predsjednik Raisi: Izrael i Amerika će platiti visoku i gorku cijenu

Poruke iz Teherana

04.01.2024. 16:17
  • Podijeli:
Ebrahim Raisi foto reuters-653e0cfa999fb.webp Foto: Reuters

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi izrazio je nezadovoljstvo prema Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama zbog napada u Gazi, navodeći da će "platiti visoku cijenu za zločine koje su počinili".

Prema službenoj iranskoj novinskoj agenciji IRNA, Raisi je govorio tokom komemoracije u Teheranu kojom se obilježava četvrta godišnjica ubistva komandanta snaga Quds Qasema Soleimanija u američkom napadu na Bagdad u januaru 2020. godine.

Raisi se osvrnuo na nedavni teroristički napad u Kermanu.

"S vašim jučerašnjim kriminalnim činom protiv ljudske plime koja se kretala prema svjetlećem grobu mučenika Soleimanija, namjeravali ste zastrašiti ljude. Niste mogli upotrijebiti svoju moć protiv snaga otpora , pa sada to koristite protiv nevinih ljudi, ali budite uvjereni, platit ćete visoku cijenu za ovaj zločin", kazao je Raisi.

Raisi je naglasio da su napadi Izraela koji se približavaju genocidu u Gazi i Soleimanijevo ubistvo od strane SAD-a značajni zločini.

Upozorio je SAD i Izrael za koje kaže da su direktno uključeni u sve zločine u Palestini i Gazi, rekavši.

"Budite sigurni da ćete platiti gorku cijenu za ovaj zločin i druge zločine koje ste počinili", kazao je Raisi.

Podsjećamo, u pokrajini Kerman dogodile su se dvije eksplozije na cesti koja vodi prema groblju gdje se održavala komemoracija za Qasema Soleimanija na četvrtu godišnjicu njegove smrti.

U eksplozijama u blizini groblja na kojem je pokopan Soleimani život je izgubilo 95 ljudi, a 211 ih je ranjeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()