Horor! Spasioci ispod palube pronašli deset tijela

Tijela su pronađena dok je italijanska obalska straža tragala za nestalim ljudima sa drugog broda koji je potonuo kod južne obale zemlje.

17.06.2024. 18:16
  • Podijeli:
italija migranti reuters-655cc44dbce93.webp Foto: Reuters

 Spasioci su pronašli deset tijela migranata ispod palube drvenog čamca kod italijanskog ostrva Lampeduze, saopštila je njemačka humanitarna grupa "Reskšip".

Tijela su pronađena dok je italijanska obalska straža tragala za nestalim ljudima sa drugog broda koji je potonuo kod južne obale zemlje.

"Posada na brodu njemačke humanitarne grupe zbrinula je 51 osobu, ali je spasavanje bilo prekasno za 10 ljudi", objavila je grupa na mreži "Iks".

Italijanska obalska straža saopštila je da je u toku i druga operacija potrage i spasavanja kod obale Kalabrije, poslije poziva u pomoć koji je stigao sa jednog čamca u maju, oko 190 kilometara od italijanske obale.

Nakon što su otkrili polupotopljeni čamac, spasioci su izvukli 12 migranata iz plovila.

Preživjeli su prebačeni u kalabrijsku luku Ročela Jonika, gdje su iskrcani i povjereni na brigu medicinskom osoblju.

Jedan migranat ubrzo je preminuo, saopštila je obalska straža. Za sada nije poznat broj nestalih sa tog čamca. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()