Hongkong zatvara škole, moguće velike poplave

Zbog obilnih padavina upaljen crveni alarm

14.09.2023. 09:20
  • Podijeli:
hong kong pixabay-1665040692178.webp Foto: Pixabay

Hongkong je danas zatvorio škole, nakon što su vlasti izdale crveno upozorenje za obilne padavine i moguće velike poplave, a samo nekoliko dana nakon što je grad bio pogođen najjačom kišom u poslednjih 140 godina.

Gradska meteorološka agencija izdala je "crveno" upozorenje, drugo po snazi, pre 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, i saopštila da pada kiša čija količina prelazi 50 milimetara za sat vremena, s napomenom da će se padavine verovatno nastaviti, prenosi Rojters.

Berza u Hongkongu će ostati otvorena osim ako na snazi ne bude najviši, "crni" meteo-alarm.

Obilna kiša dolazi u trenutku kada ovaj kineski Specijalni administrativni region još uvek sanira štetu od jake kiše povezane sa tajfunom Haikui koji je pogodio region poslednjih dana.

Mnoga područja imaju i dalje imaju visok rizik od klizišta nakon neuobičajeno vlažnog vremena.

Velika količina vode preplavila je prošle nedelje uske ulice Hongkonga, tržne centre, metro stanice i tunele, a  dve osobe su poginule, dok je 144 povređeno u tom nevremenu, navodi Rojters.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()