Hong Kong ukida obavezno nošenje maski

Vodeći ljudi ove regije najavili da se vraćaju u normalu

28.02.2023. 07:14
  • Podijeli:
hong_kong - maske - reuters-63fd9b4baf60f.webp Foto: Reuters

Hong Kong će ukinuti obavezu nošenja maski u borbi protiv korone, rekao je izvršni upravitelj te regije John Lee u pokušaju da privuče posjetitelje i poslovanje te obnovi normalan život više od tri godine nakon nametanja strogih pravila.

Ukidanje obaveznog nošenja maski u Hong Kongu stupa na snagu od srijede, 1. marta, rekao je Lee na brifingu za novinare. Posebna administrativna regija Hong Kong jedno je od posljednjih mjesta na svijetu na kojima je još uvijek nošenje maski obavezno.

Administrativne regije Hong Kong i Macau slijedile su kinesku politiku nulte tolerancije na koronavirus u posljednje tri godine. Hong Kong je prošle godine počeo ukidati restriktivne mjere, ali obveza nošenja maski na snazi je od 2020. godine.

"Mislimo da je ovo najbolji trenutak za donošenje ove odluke. To je jasna poruka koja pokazuje da se Hong Kong vraća u normalu", rekao je Lee. Na visokorizičnim mjestima kao što su bolnice, upravitelji mogu odlučiti hoće li zahtijevati od osoblja i posjetitelja da nose maske, dodao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()