Haos u Hamburgu: Muškarac pucao i bacao Molotovljeve koktele na aerodromu, sa njim u autu i djeca

Aerodrom je trenutno blokiran i u toku je evakuacija putnika. Policijski helikopteri su dignuti i kreću se prema aerodromu

04.11.2023. 23:05
  • Podijeli:
hamburg aerodrom x 23-6546c032d326d.webp Foto: X.com

Hamburška policija je na nogama nakon što je nepoznati muškarac probio zaštitnu barijeru i upao na terminal aerodroma.

Muškarac je naoružan, a sa njim su u automobilu marke "Audi" i djeca.

Aerodrom je trenutno blokiran i u toku je evakuacija putnika. Policijski helikopteri su dignuti i kreću se prema aerodromu.

Prema prvim informacijama, osumnjičeni je u Audiju bez tablica uspio da se probije do jednog aviona na pisti. Ispalio je najmanje dva hica i bacao Molotovljeve koktele, javlja "Bild".

Muškarca je navodno prijavila supruga, koja je policiji rekla kako je uzeo djecu i da ide prema aerodromu.

Njemački mediji prenose kako je policija angažovala pregovaračke timove da razgovaraju sa otmičarem. Navodno su uspostavljeni prvi kontakti sa njim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()