Hamas: Spremni smo za pregovore

SB UN usvojio je sinoć američki nacrt rezolucije koji podržava predlog koji je iznio predsjednik SAD Džozef Bajden za primirje u Pojasu Gaze

11.06.2024. 13:00
  • Podijeli:
izrael, hamas, zastava zastave izraela izraelska - shutterstock-66372c9240507.webp Foto: Profimedia

Hamas prihvata rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o prekidu vatre u Gazi i spreman je da pregovara o detaljima, izjavio je danas predstavnik te militantne palestinske grupe Sami Abu Zuhri za "Reuters".

Zuhri je rekao da Hamas prihvata rezoluciju u smislu prekida vatre, povlačenja izraelske vojske i razmjene talaca za zatvorenike iz Izraela.

On je dodao da Hamas prihvata rezoluciju, a da Vašington treba da osigura da će je Izrael poštovati.

SB UN usvojio je sinoć američki nacrt rezolucije koji podržava predlog koji je iznio predsjednik SAD Džozef Bajden za primirje u Pojasu Gaze.

Rusija se uzdržala od glasanja, dok je preostalih 14 članica SB glasalo "za", prenosi "b92".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()