Hamas se oglasio nakon odluke Španije, Irske i Norveške

Odluku je pozdravila i Palestinska uprava koja ima ograničenu kontrolu na Zapadnoj obali

22.05.2024. 12:03
  • Podijeli:
hamas_anadolija -6575db2d33408.webp Foto: Anadolija

Palestinski Hamas koji upravlja Gazom pozdravio je danas odluku Irske, Španije i Norveške da priznaju Palestinu kao državu, navela je ta grupa na Telegramu.

"Pozdravljamo saopštenja Norveške, Irske i Španije da priznaju državu Palestinu i smatramo to važnim korakom ka potvrđivanju prava palestinskog naroda na stvaranje nezavisne države", ističe se u saopštenju, prenosi TASS.

Odluku je pozdravila i Palestinska uprava koja ima ograničenu kontrolu na Zapadnoj obali, prenosi Tanjug.

Prethodno je generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), Husein al-Šeik, takođe pozdravio odluku Norveške, Španije i Irske, ocenivši da je u pitanju "istorijski trenutak".

"To su istorijski trenuci u kojima slobodni svet trijumfuje, za istinu i pravdu, nakon dugih decenija palestinske nacionalne borbe, patnje, bola, okupacije, rasizma, ubistava, represije, zlostavljanja i uništavanja, kojima je bio izložen narod Palestine," naveo je Al-Šeik na platformi X (Tviter).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()