Hamas predstavio prijedlog o prekidu vatre u Gazi: Sastoji se od dvije faze

amas u svom prijedlogu navodi da će rok za izraelsko povlačenje iz Gaze biti dogovoren nakon prve faze

15.03.2024. 09:10
  • Podijeli:
izrael hamas x@idfonline-6586b0f53cbbb.webp Foto: X@idfonline

Hamas je predstavio prijedlog o prekidu vatre u Gazi koji uključuje prvu fazu oslobađanja izraelskih žena, djece, staraca i bolesnih talaca u zamjenu za oslobađanje 700 do 1.000 palestinskih zatvorenika.

Oslobađanja bi uključivala 100 palestinskih zatvorenika koji služe doživotne kazne u izraelskim zatvorima i oslobađanje izraelskih "regruta".

Hamas je rekao da će se dogovoriti o datumu za trajni prekid vatre nakon početne razmjene talaca i zarobljenika na osnovu prijedloga koji je vidio Reuters.

Hamas u svom prijedlogu navodi da će rok za izraelsko povlačenje iz Gaze biti dogovoren nakon prve faze.

Palestinska militantna grupa saopštila je da će svi zatočenici s obje strane biti pušteni u drugoj fazi plana.

Podsjećamo, u ratu između zaraćenih strana na Bliskom istoku najviše je strradalo nedužnih civila, djece i žena. Tačnije, ubijeno je više od 31.000 Palestinaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()