Guterres pozdravio odluku Rusije da pruži bezbjednosne garancije misiji UN-a u zatvoru Olenivka

Misija UN bi istraživala okolnosti u vezi sa napadom na zatvor u kojem su poginula 53 ukrajinska ratna zarobljenika

05.10.2022. 21:46
  • Podijeli:
guterres-anadolija-1.jpg Foto: Anadolija

Generalni sekretar UN Antonio Guterres pozdravio je danas saopštenje ruskog Ministarstva vanjskih poslova o spremnosti Moskve da pruži bezbjednosne garancije misiji UN u zatvoru Olenivka u Donjeckoj Narodnoj Republici, rekao je danas portparol UN Stefan Dujaric.

"Generalni sekretar obavio je razgovor sa najvišim rukovodstvom Rusije i tu vrstu saopštenja, pozdravljamo", izjavio je Dujaric.

Prema njegovim riječima, UN pokušava da osigura da na radnom nivou svi detalji budu razrađeni.

Strane u sukobu u Ukrajini i ranije su vodile razgovore sa UN da se pošalje istražna misija.

Misija UN bi istraživala okolnosti u vezi sa napadom na zatvor u kojem su poginula 53 ukrajinska ratna zarobljenika. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()