Grupa fanatičnih jevrejskih doseljenika ponovo upala u džamiju Al-Aksa

Uprava islamskih fondacija potvrdila je da su fanatični jevrejski doseljenici ponovo upali u džamiju Al-Aksa

24.04.2023. 11:27
  • Podijeli:
al-aksa_anadolija 2-641986ce48115.webp Foto: Anadolija

Grupa fanatičnih jevrejskih doseljenika ponovo je nakon 13 dana pod zaštitom izraelskih snaga upala je u džamiju Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

Uprava islamskih fondacija potvrdila je da su fanatični jevrejski doseljenici ponovo upali u džamiju Al-Aksa.

"Upadi i napadi izraelske policije na al-Aksu neće postići svoj cilj", navodi se u saopštenju Uprave islamskih fondacija.

Jevrejski doseljenici su posljednji put izvršili upad u Al-Aksu 10. aprila.

Nakon što su izraelske snage upale u Al-Aksu i izbacile vjernike iz kompleksa džamije početkom aprila, tenzije širom palestinske teritorije su porasle.

Izraelske racije su bile povod raketnim napadima iz Pojasa Gaze i Libana na što su Izraelci odgovorili zračnim udarima.

Palestinci optužuju Izraelce za sistematsko judeiziranje istočnog Al-Qudsa/Jerusalema, gdje je smještena Al-Aksa, treće najvažnije muslimansko sveto mjesto.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je 11. aprila donio odluku da će jevrejskim posjetiocima i turistima do kraja ramazana, svetog mjeseca muslimana, biti zabranjena posjeta kompleksu Brda hrama u Al-Qudsu/Jerusalemu, na kojem se nalazi džamija Al-Aksa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()