Grčka: Sumnja se da je šef stanice preusmjerio voz

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbjednosti u saobraćaju, a za to djelo mu je zaprijećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije

04.03.2023. 21:19
  • Podijeli:
grčka sudar vozova reuters (2)-6400ee42bd30c.webp Foto: Reuters

Šef željezničke stanice u Larisi je nekoliko sati prije sudara dva voza u Grčkoj, u kojem je poginulo 57 ljudi, preusmjerio prigradski voz na pogrešan kolosijek, objavili su grčki mediji.

Prema tim informacijama, mašinovođa prigradskog voza u Larisi to je shvatio i ukazao na grešku.

Na mjestu sudara pronađena je i "crna kutija" jednog od dva voza, a za sada nije precizirano kojem vozu pripada.

Mediji navode da je mašinovođa pitao šefa stanice "da li je sve u redu", ali šef stanice Larise nije dao odgovor.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbjednosti u saobraćaju, a za to djelo mu je zaprijećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje tjelesnih povreda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()