Gerilsko ratovanje: Ukrajinski mediji upozoravaju da su proruske diverzije sve češće

U noći između 14. i 15. juna, u selu Podobna, nedaleko od željezničkog prelaza, nepoznate osobe otkinule su dvije brave, otvorile transformatore, polile ih benzinom i zapalile.

17.06.2024. 12:11
  • Podijeli:
rafinerija Lukoil Nižnji Novgorod, napad ukrajinaca dronovima, 7 feb 2023 - profimedia-65f9c42debb1b.webp Foto: Profimedia

U nekim dijelovima Ukrajine pojačana su dejstva proruskih grupa, koje izvode diverzantske akcije - navode ukrajinski mediji.

Proteklih dana izvršeno je više akata sabotaže na prugama, uništene su relejne kutije i dijelovi gornje kolosječne konstrukcije. Zabolježen je zastoj u kretanju teretnih i vojnih vozova.

Najviše slučajeva diverzija ima u odeskoj, Harkovskoj i sumskoj oblasti. Veoma je jako rusko podzemlje u Nikolajevu. prenosi TV Front.

U noći između 14. i 15. juna, u selu Podobna, nedaleko od željezničkog prelaza, nepoznate osobe otkinule su dvije brave, otvorile transformatore, polile ih benzinom i zapalile.

U šumi , između stanica Sumi i Toropilovka, otkriven je izgjoreli relejni orman - piše ukrajinska štampa.

Takođe, prema ukrajinskim obavještajcima, proruske grupe šalju ruskoj vojsci lokacije ukrajinskih jedinica, opreme i skladišta, nakon čega se na njih upućuju ruske rakete ili dronovi kamikaze tipa "geran".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()