FSB obustavila krivični postupak povodom oružane pobune "Vagnera"

Prigožin otišao u Bjelorusiju

28.06.2023. 14:24
  • Podijeli:
vagner skidanje plakata ap tanjug-649861d709b58.webp Foto: AP Tanjug

Istražno odjeljenje Federalne službe bezbjednosti (FSB) Rusije obustavilo je krivični postupak povodom oružane pobune paravojne grupe "Vagner" pošto je utvrđeno da su njeni učesnici 24. juna obustavili radnje direktno usmjerene na izvršenje krivičnog djela, saopštio je pres centar specijalnih službi, prenijele su RIA Novosti. 

Uprava FSB pokrenula je postupak protiv šefa "Vagnera" Jevgenija Prigožina zbog organizovanja oružane pobune 23. juna nakon što su snage "Vagnera" zauzele sjedište Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu. 

Prigožin je pobunu obrazložio tvrdnjom da je ruska vojska navodno izvršila raketne i bombaške napade na pozadinske kampove "Vagnera". 

Prigožinovu izjavu su demantovali rusko ministarstvo odbrane i FSB.  

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je, po odobrenju ruskog predsjednika Vladimira Putina, pregovarao u subotu sa Prigožinom, kada je postignut dogovor da se zaustavi napredovanje "Vagnera" i situacija deeskalira.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je objasnio da će Prigožin moći da ode u Bjelorusiju, a da će krivični postupak biti obustavljen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()