Francuska se povlači pred pučistima, Macron naredio povlačenje vojske i ambasadora iz Nigera

Makron je istakao da on i dalje vidi demokratski izabranog lidera Nigera Mohameda Bazumu kao jedinog legitimnog lidera ove države

25.09.2023. 08:20
  • Podijeli:
Emanuel Makron_Emmanuel Macron_Foto Reuters-63f145ec0356e.webp Foto: Reuters

Francuska će okončati svoju vojnu saradnju sa Nigerom i povući trupe iz te zemlje, izjavio je večeras francuski predsjednik Emanuel Macron.

On je dodao da će Francuska povući svojih 1.500 vojnika u narednim mjesecima.

"Francuska je odlučila da povuče svog ambasadora i okonča svoju vojnu saradnju sa Nigerom", rekao je Macron.

On je istakao da Francuska neće dozvoliti da "je pučisti drže kao taoca".

"Ambasador u Nijameju, kao i osoblje ambasade, vratiće se u Francusku narednih sedmica ili mjeseci", rekao je Makron francuskoj medijskoj mreži TF1.

Makron je istakao da on i dalje vidi demokratski izabranog lidera Nigera Mohameda Bazumu kao jedinog legitimnog lidera ove države.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()