Farmeri blokiraju ulice: "Niste nam pomogli"

Vlada je saopštila da će najaviti prve hitne mjere u vezi sa zahtjevima farmera danas poslije podne, kada se očekuje i obraćanje premijera Gabrijela Atala.

26.01.2024. 13:25
  • Podijeli:
protest poljoprivrednika u francuskoj, francuska, nant - 25 jan 2024 - profimedia-65b28db0a2275.webp Foto: Profimedia

 Farmeri su blokirali jednu od glavnih saobraćajnica u Francuskoj koja povezuje Pariz sa gradom Lilom na sjeveru, te sa zemljama Beneluksa i Velikom Britanijom, što je dovelo do kilometarskih kolona i gužvi.

Lokalna udruženja farmera pozvali su na blokadu puteva u i oko Pariza kako bi pojačali pritisak na Vladu, koju optužuju da ne pomaže dovoljno u rješavanju problema kao što su niske cijene hrane i prekomjerne regulative.

Francusko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je blokada na putu A1 sjeverno od Pariza izazvala jutros saobraćajne gužve i zastoj u dužini od četiri kilometra.

Francuski mediji javljaju da su farmeri, takođe, rano jutros postavili blokade na ključnim putevima u oblasti Eson, južno od Pariza.

Vlada je saopštila da će najaviti prve hitne mjere u vezi sa zahtjevima farmera danas poslije podne, kada se očekuje i obraćanje premijera Gabrijela Atala.

Iz Vlade nije precizirano kada i gdje će Atal govoriti niti koje će najaviti mjere. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()