Erdogan opet naljutio Izrael: Turska neće prglasiti Hamas terorističkom organizacijom

On je novinarima po povratku iz Grčke u Tursku rekao da je Hamas politički pokret i stranka koja je pobijedila na izborima i da predstavlja "realnost Palestine"

08.12.2023. 12:11
  • Podijeli:
erdogan_anadolija -6570d8d9566aa.webp Foto: Anadolija

Turska nema namjeru da proglasi palestinski Hamas terorističkom organizacijom, uprkos pritisku koji se vrši na Ankaru, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

On je novinarima po povratku iz Grčke u Tursku rekao da je Hamas politički pokret i stranka koja je pobijedila na izborima i da predstavlja "realnost Palestine".

"Međutim, nas bukvalno tjeraju da ih nazovemo terorističkom organizacijom. Ne, nećemo to raditi samo zato što nam vi tako kažete. Ovdje imamo politički pokret koji je pobijedio na izborima", naglasio je Erdogan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()