Erdogan izmijenio upravu: Imenovao 57 guvernera u turskim provincijama

Guverneri su najviši administrativni dužnosnici u 81 turskoj pokrajini

10.08.2023. 16:46
  • Podijeli:
Erdogan Tanjug Ap Francisco Seco-64a91c1189fc6.webp Foto: Tanjug/Ap/Francisco Seco

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan imenovao je 57 guvernera u velikoj rekonstrukciji guvernera, prema predsjedničkom dekretu izdanom rano u četvrtak.

Prema dekretu, koji je objavljen u Službenim novinama, guverner Adane Süleyman Elban imenovan je guvernerom provincije Izmir, dok je njega zamijenio Yavuz Selim Köşger.

Guverner Malatye Hulusi Sahin imenovan je za guvernera Antalije, dok je guverner Mardina Mahmut Demirtaş imenovan za guvernera provincije Bursa.

Guverner Tekirdağa Aziz Yıldırım postao je novi guverner turske crnomorske provincije Trabzon, dok je guverner Muğla Orhan Tavlı postao guverner provincije Samsun umjesto Zülkifa Dağlıja, koji je postao guverner provincije Çorum.

Guverneri su najviši administrativni dužnosnici u 81 turskoj pokrajini. Imenuje ih predsjednik na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()