Donald Trump na predizbornom skupu uputio skandalozne poruke

Govoreći o Laken Riley, 22-godišnjoj studentici iz Georgije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venezuele, Trump je rekao da neki migranti nisu ljudi

03.04.2024. 17:25
  • Podijeli:
donald tramp trump-65e5cbc6402d7.webp Foto: AP Photo/Alex Brandon

Donald Trump je danas ilegalne migrante u SAD-u nazvao "životinjama i neljudima" na predizbornom skupu u Michiganu.

Republikanski predsjednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i haos ako ne bude izabran za predsjednika 5. novembra.

Govoreći o Laken Riley, 22-godišnjoj studentici iz Georgije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venezuele, Trump je rekao da neki migranti nisu ljudi.

"Demokrati kažu ‘Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi‘. A ja kažem ‘Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje‘", rekao je Trump.

Ponovio je tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobjegli iz zatvora i umobolnica te da su odgovorni za rast kriminala u SAD-u.

Trump je govor pod nazivom "Bidenovo granično krvoproliće" održao u gradu Grand Rapidsu, čija je policija objavila da je 25-godišnju Ruby Garciju prošli mjesec ubio Brandon Ortiz-Vite (25) koji u Americi živi ilegalno.

Trideset i osam posto republikanaca te svaki peti neovisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Reuters/Ipsosa krajem februara. Trump često tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima. Danas je ponovio tvrdnju da države u Latinskoj Americi namjerno šalju svoje kriminalce u SAD, prenosi Hina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()