Dobio 45 miliona dolara odštete jer je nepravedno osuđen na 20 godina zatvora

Tokom cijelog izdržavanja zatvorske kazne tvrdio je da je nevin.

Autor: UNA HR
24.11.2022. 20:46
  • Podijeli:
zatvor pixabay-1666266005542.webp Foto: Pixabay

Muškarcu iz Ohija koji je nepravedno zatvoren zbog otmice i silovanja tri žene, uključujući i par sestara blizanki 1980-ih, porota je dodijelila gotovo 50 miliona dolara odštete.

Roger 'Dean' Gillispie (57) osuđen je 1991. za silovanja i otmice 22-godišnjih sestara blizanki i ti još jedne žene u okruzima Miami i Harris.

Porota je utvrdila da je detektiv iz Miamija prikrio dokaze koji su doveli do Gillispiejeve osude i dodijelila mu 45 milijuna dolara, što je najveća nagodba u povijesti Ohija.

"Presuda je samo dokazala ono što sam tvrdio od prvog dana, da sam nevin", rekao je Gillispie ispred zgrade suda u Daytonu.

Godine 2011. Gillispie je poništen nakon što je prije tri godine zatražio novo suđenje. On i njegovi odvjetnici tvrdili su da novi dokazi koji upućuju na drugog osumnjičenika te da policija prikriva dokaze.

Tokom cijele zatvorske kazne tvrdio je da je nevin, piše Daily Mail.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()