Djevojka usisala jedno od najotrovnijih stvorenja na svijetu: Dijete može ubiti za 15 minuta

Radi se o australskom ljevkastom pauku, životinji koja je izrazito otrovna. Kako kažu stručnjaci, njegov otrov je dovoljno jak da ubije dijete za 15 minuta

27.10.2023. 08:44
  • Podijeli:
Australija_pauk_usisivac_foto_TikTok Cropped-653a5bbb12673.webp Foto: TikTok/lucetteromy

Australija je poznata po mnogim životinjama koje su specifične za ovaj dio svijeta, a život u ovoj zemlji nosi i određen rizik da će se pojaviti u vašem domu.

Tako je jedna djevojka iz Australije, prilikom rutinskog pražnjenja svog usisivača, pronašla neželjenog gosta. Sve je snimila i objavila na društvenoj mreži TikTok.

Radi se o australskom ljevkastom pauku, životinji koja je izrazito otrovna. Kako kažu stručnjaci, njegov otrov je dovoljno jak da ubije dijete za 15 minuta.

"Ovaj je prilično velik. Bio je u mojoj spavaćoj sobi! Histerično sam plakala sat vremena nakon otkrića i, iskreno, nisam imala hrabrosti spavati u svojem krevetu iduća tri dana. Tako je to u Australiji", rekla je neimenovana djevojka.

Nakon tri dana uspjela je doći u svoju sobu, te je temeljito očistila još jednom kako bi provjerila da li je stvorenje ostavilo jajašca, ili da slučajno nema drugog pauka.

@lucetteromy Hi Dyson, can confirm your vacuums work great to suck up deadly spiders #aracnaphobia #funnelwebspider #australia #dyson #fyp ♬ original sound - lucetteromy
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()