Dječak preminuo nakon vađenja zuba

Dječakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gdje mu je dijagnostikovan karijes

18.11.2023. 21:18
  • Podijeli:
zubar-pixabay.jpg

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mjesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dječaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod ljekara.

Dječakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gdje mu je dijagnostikovan karijes.

Agonija krenula nakon vađenja zuba

Ljekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dijete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Kako piše Blic, ljekari su pored svega djetetu prepisali lijek i poslali ga kući.

Ubrzo se djetetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu – dječak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usljed nedostatka kiseonika.

Bolnica zapečećena

Nadležni su bolnicu zapečatili na mjesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dječaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove prije anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dijete dođe sebi poslije operacije.

Naveli su i da je cjevčica ubačena u grlo djeteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je uslijedilo mu je ispunilo pluća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()