Da li bi vam bilo dovoljno? Ovdje traže da dan traje 26 sati

Cilj povećati provedeno vrijeme sa porodicom

11.04.2024. 10:20
  • Podijeli:
vrijeme ljeto sat pixabay-65de04a902a35.webp Foto: Pixabay

 Najsjeverniji region Norveške Finmark zatražio je od Evropske komisije da odobri uspostavljanje vremenske zone sa 26-časovnim danom, prenijeli su lokalni mediji.

Lokalne vlasti navode da ovaj zahtjev koji je promovisala gradonačelnica Vadsoa, gradića u Arktičkom krugu u blizini ruske granice, koji mnogi smatraju bizarnim, ima za cilj da unapredi lokalne vrijednosti, poveća vrijeme posvećeno porodici i privuče nove stanovnike u region, prenosi portal Politiko.

U svom pismu Evropskoj komisiji, koja je potvrdila da je primila zahtjev, lokalne vlasti u regionu Finmark traže da EK naloži norveškim vlastima da odobre stvaranje vremenske zone sa 26-časovnim danom umjesto 24-časovnog, prenosi Tanjug.

"Nismo mnogo razmišljali kako bi nove vremenske zone funkcionisale u praksi. Mislim da EK neće odobriti ovaj predlog, tako da nismo razrađivali sve detalje", izjavila je Venče Pedersen, gradonačelnica Vadsoa i naglasila da se ovaj region bori da privuče nove stanovnike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()